Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Καβαλάρηδες

Πριν λίγους μήνες σιχαινόμουν τα τζιπ και το είδος των οδηγών τους. Τώρα πια, όχι όλους. Μοιάζουν έφιπποι. Δηλαδη έχουν αυτό το "κάτι" που εκπέμπει ο καβαλάρης. Και για την γκέισα που γράφει αυτές τις σκέψεις, ο άνδρας πρέπει να είναι καβαλάρης. Σε όλα του. Από τον τρόπο που καβαλάει την τζιπάρα του για να σε πετάξει ως το σπίτι σε μια προσπάθεια να φανεί τζέντλμαν, ως τον τρόπο που σε κοιτά από το -υπερυψωμένο σε σχέση με το ταπεινό σου τροχοφόρο- τζάμι, τσεκάροντας αν η φούστα έχει σηκωθεί κάτω από τιμόνι.

Είναι βολικά τα τζιπ. Οχι γιατί ανεβαίνουν πεζοδρόμια, αλλά γιατί μπορούν να κρυφτούν σε δύσβατα σημεία. Οχι για να μεταφέρεις πράγματα, αλλά για να μεταφερθείς σε άλλη διάσταση.

Η εικόνα της πανσέληνου μέσα από την ηλιοροφή ενός τέτοιου τζιπ, δεν λέει να ξεκολλήσει από το μυαλό μου. Σαν προσωπικός προβολέας. Φωτίζει τον σκοτεινό εαυτό του. Κι είναι τόσο άξεστος και ωμός, όπως ακριβώς ο γνήσιος καβαλάρης.
Πρωτομπήκα σε τέτοιο τζιπ ένα καλοκαίρι. Κι εκείνο το τζιπ ήταν σκέτη αποκάλυψη. Κι εκείνο είχε ηλιοροφή. Και πάλι είχε φεγγάρι. Ο οδηγός του ήξερε ότι λίγη θάλασσα, λίγη ψύχρα και πολύ κουβέντα θα βοηθούσαν να αποκτήσει τακτικό συνοδηγό στις βόλτες του με το τζιπ.


Είναι πολλά που μου αρέσουν στα τζιπ. Κυρίως μου αρέσουν συγκεκριμένοι οδηγοί που θα εμπιστευτώ να καβαλήσω τα σιδερένια άτια τους. Ισως να είναι ένας. Κι αυτός ο ένας καβαλάρης με την τζιπάρα του με έχει βγάλει σε ωραία, απάτητα μονοπάτια. Κι αν είναι σε κάτι τέλεια τα τζιπ, αυτό είναι να σε βγάζουν εκτός συμβατικών οδών, σε μονοπάτια μέσα στη φύση με τον κίνδυνο να χαθείς ή να βρεις τον παράδεισο.
Θέλω να ξαναδώ το φεγγάρι μέσα από την ηλιοροφή του τζιπ, καβαλάρη μου.

2 σχόλια:

  1. φοβου τους τζιπάτους τους ηλιοροφή φέροντες.έτσι μου έλεγε μια γριά κινέζα στο λιμάνι της σαγκάης.μέχρι που γνώρισα μια γιαπωνέζα γιαγιά και αυτή για να με ευχαριστήσει που τη πέρασα τσοτσόκα το δρόμο μου είπε στο αυτί:λεβέντη οι κινέζοι όλο μαλακίες λένε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Atheofilos - Οι γιαπωνέζες σίγουρα ξέρουν καλύτερα απο τζιπ, τόσα μοντέλα παράγουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή